Inženiring


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/inprop31/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Pasica
Pasica

hiše na ključ hiše na ključ
Pasica
Zakaj potrebujemo gradbeno dovoljenje? Natisni E-pošta

Zakaj potrebujemo gradbeno dovoljenje?

Gradnja, rekonstrukcija objekta, nadomestna gradnja ali odstranitev objekta se lahko začnejo šele po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja.

Izjema velja za enostavni objekt, za katerega ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja, če je na voljo pridobljena lokacijska informacija, iz katere izhaja, da je takšna gradnja v skladu z izvedbenim prostorskim aktom, in če je njegova velikost, način gradnje in rabe ter odmik od meje sosednjih zemljišč v skladu z zakonom in predpisi.

Niti gradbeno dovoljenje niti lokacijska informacija pa nista potrebna za enostavni objekt, ki ga izvajalec postavi na objekt javne gospodarske infrastrukture in je namenjen izvajanju gospodarske javne službe.

Gradbeno dovoljenje je odločba, s katero pristojni upravni organ po ugotovitvi, da je nameravana gradnja v skladu z izvedbenim prostorskim aktom, da bo zgrajeni ali rekonstruirani objekt izpolnjeval bistvene zahteve in da z nameravano gradnjo ne bodo prizadete pravice tretjih in javna korist, dovoli takšno gradnjo in s katero predpiše konkretne pogoje, ki jih je treba pri gradnji upoštevati.


 

Pokličite 040 169 112 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Uredimo vso projektno dokumentacijo.

Inpro 22 d.o.o.

 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Sorodni članki

Pasica
Valid XHTML & CSS | Template Design projektiranje | Copyright © 2009 by INPRO 22 d.o.o.