Skrite in očitne napake - prevzem hiše na ključ Natisni E-pošta

Pravno svetovanje - skrite in očitne napake pri prevzemu hiše na ključ.

skrite napake_pravno svetovanjeStranka se je na nas obrnila za nasvet, ko je kupila hišo izdelano na ključ. Takoj po predaji objekta je stranka izvedela, da objekt ni izdelan kot je opredeljeno v Projektnih pogojih tudi izvedba sama je bila nekvalitetna in nestrokovna.

Stranka je na nepravilnosti večkrat opozarjala izvajalca in investitorja, vendar izvajalec kljub opozorilom ni odpravil napak, ker naj bi bila vsa dela na objektu izvedena v skladu s stroko in standardi.

Opravili smo ogled objekta, popis nestrokovno opravljenih del ter na podlagi ogleda napravili elaborat izvedbe sanacije skritih in očitnih napak na objektu. Na podlagi popisa smo v imenu stranke/kupca nepremičnine zahtevali odpravo napak na objektu.

Ker se izvajalec ni odzival na pozive in se ni opredelil ali bo sanacijo izvedel sam, smo unovčili bančno garancijo in z zneskom plačali drugega izvajalca, ki je odpravil vse napake. Ker je bilo potrebno poiskati drugega izvajalca smo od investitorja za stranko uspešno izterjali tudi odškodnino za motenje posesti med sanacijo v višini 6% vrednosti celotne nepremičnine.

Za kvalitetno pravno svetovanje pokličite tel. številko 059 037 440 ali pišite na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Sorodni članki

Pasica
Valid XHTML & CSS | Template Design projektiranje | Copyright © 2009 by INPRO 22 d.o.o.