Strokovni članki
Natisni E-pošta

Potek gradnje objekta s slamnatimi balami

Gradnja_s_slamnatimi_balami

Kot smo že napisali v našem sestavku o naravnih materialih - naravni gradnji hiš bomo v nadaljevanju predstavili v naš projekt naravne gradnje, ki smo ga pričeli graditi pred kratkim. Gre za mansardni gostinsko – nastanitveni objekt v okviru kmečkega turizma v hriboviti Sevniški pokrajini. Vabljeni, da si v nadaljevanju ogledate gradnjo s slamnatimi balami, ki jo bomo na tej strani prikazali kot smo to opisali v prispevku Potek gradnje hiše s slamnatimi balami.

 

Več ...
 
Natisni E-pošta

Izvedba tlaka (naravna gradnja s slamo)

Talna_obloga_iz_naravnih_materialov_je_lahko_tudi_zelo_lepa_na_pogled

Kot smo že govorili v prispevku Eko talne in stenske obloge, lahko za oblaganje tal v naravni gradnji uporabimo material v najbolj surovi obliki: les, kamen. V nadaljevanju bomo predstavili izvedbo talne obloge v lesu (kmečki pod), v kamnu, ter kot oblogo bomo uporabili tudi zemljo.

Leseno oblogo ali tlak iz zemlje bomo uporabili v bivalnih prostorih (spalnica, kabinet, dnevna soba), kamen pa v prostorih, kjer se pojavi tudi voda (kopalnica, stranišče, kuhinja).

Več ...
 
Natisni E-pošta

Izvedba zidane peči (naravna gradnja s slamo)

klasini_zidak

V Inpro 22 d.o.o. smo pričeli z izgradnjo objekta iz naravnih materialov - gradnja s slamnatimi balami. Ker je potrebno urediti tudi ogrevanje, smo se odločili za zidano peč, ki jo bomo v nadaljevanju predstavili ter prikazali potek gradnje in izgled zidane peči na načrtih in shemah.

Glede na prejšnji članek Zidana peč je predstavljena zidana peč toplozračna peč, kjer je peč sestavljena iz kaminskega kurišča, del iz mineralnega materiala s sposobnostjo akumulacije toplote ter sistema kanalov.

Več ...
 
Natisni E-pošta

NAMERAVATE GRADITI HIŠO, A ŠE NE VESTE KJE IN ŠE NIMATE ZEMLJIŠČA, NA KATEREM BI GRADILI?


Hiša na ključ z zemljiščem

PRI NAS DOBITE VSE - PROJEKTIRANJE IN IZVEDBO HIŠE NA KLJUČ Z ZEMLJIŠČEM!

Podjetje Inpro 22 je v svoj spekter dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo dodalo še projektiranje in izvedbo hiše na ključ z zemljiščem. 

Slednje pomeni, da si najprej izberete zemljišče (spletna stran - hiše na ključ z zemljišči), na katerem bi želeli graditi hišo, nato pa iz naše ponudbe hiš na ključ izberete še hišo, ki bi jo želeli imeti. Če v naši ponudbi ne najdete hiše, ki vam je všeč, si jo boste pa zagotovo lahko izbrali v široki ponudbi hiš podjetja Archon.

Takšna izbira je idealna, če nimate v lasti zemljišča, na katerem bi gradili, hkrati pa tudi nimate časa za samo iskanje zemljišča.
Več ...
 
Natisni E-pošta

Zidana peč

Zidana_pec_sodobno

Ogrevanje prostorov (in vode) na zidano peč je preprost, ekonomičen in učinkovit način zagotovitve energetske neodvisnosti zgradbe, ki je pri naravni gradnji, poleg sobivanja z naravo in prijaznemu sistema za okolje, prvobitna.

Sistem ogrevanja na zidano peč na trda goriva (les – drva), grajen z opečnatimi zidaki, je več tisoč let star sistem, ki odgovarja tudi potrebam sodobnega človeka, poleg tega pa poudari element ognja in prostorske centriranosti in dogajanja v domu.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 12
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Valid XHTML & CSS | Template Design projektiranje | Copyright © 2009 by INPRO 22 d.o.o.