SLK kritina in fasada

SLK fasado in kritino odlikuje lep videz, lahkotnost, barvna pestrost ter prijaznost okolju. Monta┼ża je enostavna in hitra.
SLK kritina in fasada

Cena kritine je zelo konkuren─Źna in ugodna. Pri sami monta┼żi pa je odpadek minimalen, kar omogo─Źa predvsem simetri─Źnost kritine.

SLK strešna kritina

Stre┼ína kritina SLK je izdelana iz barvnega luxiranega aluminija debeline 0.7 mm in je romboidne oblike. Barva je utrjena in toplotno obdelana pri 400 ┬░C in je kot taka zelo obstojna. S svojo posebno obliko omogo─Źa, da se kondenz, ki nastane pod samo povr┼íino kritine izteka na kritino in ne pod njo, kot je to zna─Źilno za ostale kritine. Omogo─Źen je prehod zraka pod samo kritino, kar prepre─Źuje nastanek kondenza oziroma je koli─Źina minimalna.

Kritina je namenjena vsem oblikam konstrukcij streh, podaja pa lep in kompakten videz strehe. Primerna je tako za vetrovna podro─Źja kot tudi za podro─Źja kjer so velike koli─Źine padavin v obliki snega. Primerna je za obi─Źajne individualne hi┼íe naro─Źnikov kot tudi take s posebnimi zahtevami. Prav tako je primerna za posebne objekte kjer je klju─Źna zahtevna trajnost (cerkve, muzeji, za┼í─Źitene hi┼íe …).

 

Tehni─Źni podatki:
Velikost275 x 275 mm
Debelina0,7 mm
Te┼ża3,15 kg/m2
Najmanjši naklon strehe6°
Garancija 50 let
število kosov/m216

Barvna paleta
Kritina je na voljo v pestri izbiri barv (ope─Źnata, bela, vinsko rde─Źa, antracit, belo-siva, anodik, ─Źokoladno rjava, ─Źrna in ve─Ź …
Po ┼żelji vam pripravimo simulacijo┬á┬áva┼íe nove SLK strehe v barvi, ki si jo izberete.

Monta┼ża SLK stre┼íne kritine

Monta┼ża je enostavna in hitra

Fasadna obloga SLK

Za vašo hišo, blok, poslovni objekt,...

SLK KRITINA PO 15-IH LETIH

Izgled strešne kritine SLK po 15-ih letih

POKRIVANJE SLK KRITINE ─îEZ TEGOLO

Pokrivanje neposredno ─Źez obstoje─Źo stre┼íno kritino

Reference

Objekti prekriti z SLK kritino se nahajajo po celi Sloveniji

Prednosti SLK obloge

SLK obloga je primerna za skorajda vse oblike fasad in streh

POGOSTA VŠRAŠANJA

V tem primeru je popravilo nujno, a hkrati ┼że zamujeno, saj je ┼íkoda do neke mere ┼że nastala. Hitro je potrebno izbrati novo stre┼íno kritino, zato se pove─Źa tveganje.

 

Stre┼ína kritina je dosegla svojo na─Źrtovano ┼żivljenjsko dobo.

Po poteku jamstva izdelovalca je lahko kritina ┼íe v dobrem stanju, toda ne morate biti ve─Ź prepri─Źani, da je dovolj zanesljiva. Najbolj┼ía odlo─Źitev bi bila menjava strehe. Tak┼íno dejanje je bolj gospodarno, kot se zdi na prvi pogled, saj lahko prepre─Źite kon─Źni propad obloge in ┼íkodo, ki je lahko ve─Źja od stro┼íkov sanacije. Glavna koristnost za vas je vendarle ob─Źutek varnosti ter zmanj┼íanje tveganja.

Stre┼ína obloga SLK je primerna za neposredno pokrivanje ─Źez obstoje─Źo stre┼íno kritino tegola. Sanacija strehe je tako bolj ekonomi─Źna, saj ni potrebna menjava podkonstrukcije.

Dejanski stro┼íek sanacije strehe je le dobava in monta┼ża obloge SLK.

Vsekakor se pred vsako menjavo naredi nata─Źen pregled strehe in podkonstrukcije, tako da se ugotovi ali je ta ┼íe vedno varna.

Snegolovna za┼í─Źinta zmanj┼íuje ┼íkodo in ┼í─Źiti pred drsenjem snega. Snegolovi so u─Źinkoviti proti zdrsenju snega, kadar so enakomerno razporejeni po celotni povr┼íini strhe. Razporeditev in koli─Źina snegolovov pa sta odvisna od naklona strehe ter od obremenitve snega.

Naloga sekundarne hidroizolacije oziroma uporabe “spodnje strehe” je brez ┼íkode odvesti vodo, ki zaide pod stre┼íno kritino (pri SLK kritini zaradi posebne oblike voda ne zaide pod stre┼íno kritino), zato je pri konkuren─Źnih kritinah skoraj obvezna v izpostavljenih gorskih legah, na obmo─Źjih z mo─Źnimi vetrovi in pri nizkih naklonih strehe, manj┼íih od 22┬░. Obvezna je tudi pri strehah, pod katerimi si uredimo podstre┼íno stanovanje. Krovci pa se prepogosto odlo─Źijo za prezra─Źevano streho. Spodnja streha res pove─Źuje varnost strehe, vendar ni vedno nujna.

Na fasado va┼íe hi┼íe ali drugih gradbenih objektov vplivajo vsa vremenska stanja, tako de┼ż kot sonce. S fasadno oblogo zagotovimo varnost in za┼í─Źito svojega bivanja. Z uporabo fasadnih sistemov se zmanj┼ía izguba energije pri ogrevanju za ve─Ź kot 60%. Pomen fasadnih sistemov bo v prihodnosti vedno ve─Źji: bolj┼ía in debelej┼ía izolacija pomeni zni┼żanje porabe energije za ogrevanje, s tem pa sta tudi povezana ─Źistej┼íe okolje in prijetnej┼íe bivanje.

Torej pri izbiri fasade ne smemo pozabiti, da je fasada tista, ki ┼í─Źiti objekt, kot tudi notranjost objekta ter polep┼ía njegov videz. Pri tem pa ne smemo pozabiti na izolacijo fasade.

REFERENCE
  • All
  • SLK kritine