SLK kritina in fasada

SLK fasado in kritino odlikuje lep videz, lahkotnost, barvna pestrost ter prijaznost okolju. Montaža je enostavna in hitra.
SLK kritina in fasada

Cena kritine je zelo konkurenčna in ugodna. Pri sami montaži pa je odpadek minimalen, kar omogoča predvsem simetričnost kritine.

SLK strešna kritina

Strešna kritina SLK je izdelana iz barvnega luxiranega aluminija debeline 0.7 mm in je romboidne oblike. Barva je utrjena in toplotno obdelana pri 400 °C in je kot taka zelo obstojna. S svojo posebno obliko omogoča, da se kondenz, ki nastane pod samo površino kritine izteka na kritino in ne pod njo, kot je to značilno za ostale kritine. Omogočen je prehod zraka pod samo kritino, kar preprečuje nastanek kondenza oziroma je količina minimalna.

Kritina je namenjena vsem oblikam konstrukcij streh, podaja pa lep in kompakten videz strehe. Primerna je tako za vetrovna področja kot tudi za področja kjer so velike količine padavin v obliki snega. Primerna je za običajne individualne hiše naročnikov kot tudi take s posebnimi zahtevami. Prav tako je primerna za posebne objekte kjer je ključna zahtevna trajnost (cerkve, muzeji, zaščitene hiše …).

 

Tehnični podatki:
Velikost275 x 275 mm
Debelina0,7 mm
Teža3,15 kg/m2
Najmanjši naklon strehe
Garancija 50 let
število kosov/m216

Barvna paleta
Kritina je na voljo v pestri izbiri barv (opečnata, bela, vinsko rdeča, antracit, belo-siva, anodik, čokoladno rjava, črna in več …
Po želji vam pripravimo simulacijo  vaše nove SLK strehe v barvi, ki si jo izberete.

Montaža SLK strešne kritine

Montaža je enostavna in hitra

Fasadna obloga SLK

Za vašo hišo, blok, poslovni objekt,...

SLK KRITINA PO 15-IH LETIH

Izgled strešne kritine SLK po 15-ih letih

POKRIVANJE SLK KRITINE ČEZ TEGOLO

Pokrivanje neposredno čez obstoječo strešno kritino

Reference

Objekti prekriti z SLK kritino se nahajajo po celi Sloveniji

Prednosti SLK obloge

SLK obloga je primerna za skorajda vse oblike fasad in streh

POGOSTA VŠRAŠANJA

V tem primeru je popravilo nujno, a hkrati že zamujeno, saj je škoda do neke mere že nastala. Hitro je potrebno izbrati novo strešno kritino, zato se poveča tveganje.

 

Strešna kritina je dosegla svojo načrtovano življenjsko dobo.

Po poteku jamstva izdelovalca je lahko kritina še v dobrem stanju, toda ne morate biti več prepričani, da je dovolj zanesljiva. Najboljša odločitev bi bila menjava strehe. Takšno dejanje je bolj gospodarno, kot se zdi na prvi pogled, saj lahko preprečite končni propad obloge in škodo, ki je lahko večja od stroškov sanacije. Glavna koristnost za vas je vendarle občutek varnosti ter zmanjšanje tveganja.

Strešna obloga SLK je primerna za neposredno pokrivanje čez obstoječo strešno kritino tegola. Sanacija strehe je tako bolj ekonomična, saj ni potrebna menjava podkonstrukcije.

Dejanski strošek sanacije strehe je le dobava in montaža obloge SLK.

Vsekakor se pred vsako menjavo naredi natačen pregled strehe in podkonstrukcije, tako da se ugotovi ali je ta še vedno varna.

Snegolovna zaščinta zmanjšuje škodo in ščiti pred drsenjem snega. Snegolovi so učinkoviti proti zdrsenju snega, kadar so enakomerno razporejeni po celotni površini strhe. Razporeditev in količina snegolovov pa sta odvisna od naklona strehe ter od obremenitve snega.

Naloga sekundarne hidroizolacije oziroma uporabe “spodnje strehe” je brez škode odvesti vodo, ki zaide pod strešno kritino (pri SLK kritini zaradi posebne oblike voda ne zaide pod strešno kritino), zato je pri konkurenčnih kritinah skoraj obvezna v izpostavljenih gorskih legah, na območjih z močnimi vetrovi in pri nizkih naklonih strehe, manjših od 22°. Obvezna je tudi pri strehah, pod katerimi si uredimo podstrešno stanovanje. Krovci pa se prepogosto odločijo za prezračevano streho. Spodnja streha res povečuje varnost strehe, vendar ni vedno nujna.

Na fasado vaše hiše ali drugih gradbenih objektov vplivajo vsa vremenska stanja, tako dež kot sonce. S fasadno oblogo zagotovimo varnost in zaščito svojega bivanja. Z uporabo fasadnih sistemov se zmanjša izguba energije pri ogrevanju za več kot 60%. Pomen fasadnih sistemov bo v prihodnosti vedno večji: boljša in debelejša izolacija pomeni znižanje porabe energije za ogrevanje, s tem pa sta tudi povezana čistejše okolje in prijetnejše bivanje.

Torej pri izbiri fasade ne smemo pozabiti, da je fasada tista, ki ščiti objekt, kot tudi notranjost objekta ter polepša njegov videz. Pri tem pa ne smemo pozabiti na izolacijo fasade.

REFERENCE
  • All
  • SLK kritine