Aluminijasta kritina

1099
Aluminijasta kritina
Kovinsko ostrešje je pridobilo na priljubljenosti predvsem zaradi koristi, ki jih ponuja v primerjavi s stroški. Vrste kovinskega ostrešja vključujejo večinoma jeklo, cink, baker in aluminij. Med sodobnimi kritinami je zelo priljubljen aluminij, saj je eden izmed najbolj trajnih materialov in ponuja številne prednosti.aluminijasta kritinaAluminijasto kritino odlikuje izjemna lahkost. Predstavlja manjšo obremenitev na samo konstrukcijo objekta kot druge vrste kovin in je zelo primeren tudi za obnovo starejših stavb, ki imajo drugačno gradbeno zasnovo kot novogradnje, ki so grajene za bolj »sodobne« vremenske pojave.Prav tako je prednost aluminijaste kritine njena vzdržljivost. Je dolgo obstojna, saj njegova oksidna prevleka deluje kot zaščita in s tem se tudi zviša garancijska doba strehe. Aluminij prenese rjo, korozijo in poškodbe drugih elementov. Prav zaradi tega je primeren za objekte, kjer mora trajnost biti na prvem mestu, denimo cerkve in zaščitene stavbe. Več blagovnih znamk aluminijaste kritine je prestalo preizkus vetrne hitrosti do 120 kilometrov na uro. Torej je aluminijasta kritina primerna za zelo vetrovna območja.Pri aluminijasti kritini lahko prihranite veliko denarja, saj odseva veliko toplote in s tem znižate porabo električnih energije kar za 40 odstotkov. Poleg neposrednih prihrankov lahko prihranite pri zavarovanju. Območja, ki so občutljiva na orkane, hudo točo ali požare pogosto ponujajo popuste pri zavarovalnih premijah lastnikom, ki nameščajo aluminijasto streho. Aluminijaste kritine prodajajo v različnih barvah in oblikah, ki bodo zadovoljile še tako težke zahteve kupca. Pri prodaji objekta, bo aluminijasta streha povečala njegovo vrednost. Zaradi vse večje priljubljenosti in koristi kovinske kritine se večina novih hiš gradi s tem materialom.

Aluminijasta strešna kritina SLK – strešna lahka kritina

Aluminijasta strešna lahka kritina SLK je izdelana iz barvnega luxiranega aluminija debeline 0.7 mm in je romboidne oblike. Barva je utrjena in toplotno obdelana pri 400 °C in je kot taka zelo obstojna. S svojo posebno obliko omogoča, da se kondenz, ki nastane pod samo površino kritine izteka na kritino in ne pod njo, kot je to značilno za ostale kritine. Omogočen je prehod zraka pod samo kritino, kar preprečuje nastanek kondenza.Aluminijasta strešna kritina SLK je namenjena vsem oblikam konstrukcij streh, podaja pa lep in kompakten videz strehe. Primerna je tako za vetrovna področja kot tudi za področja kjer so velike količine padavin v obliki snega. Aluminijasta strešna kritina SLK je za običajne individualne hiše naročnikov kot tudi take s posebnimi zahtevami. Prav tako je primerna za posebne objekte kjer je ključna zahtevna trajnost (cerkve, muzeji, zaščitene hiše …).Po želji vam pripravimo simulacijo vaše nove SLK strehe v barvi, ki si jo izberete.

PREDNOSTI KRITINE SLK:

  • Zračnost in kondenz
  • Kakovost in trajnost
  • Estetski videz
  • Odpornost na mraz in zmrzal
  • Trdnost
  • Lahkost in kompaktnost
  • Paroprepustnost
  • Okolju prijazna kritina -> minimalni odpadek
  • Toplota in električni tok
  •  Konkurenčna cena
Aluminjasta strešna kritina SLK je primerna za neposredno pokrivanje čez obstoječo strešno kritino tegola. Dejanski strošek sanacije strehe je le dobava in montaža SLK kritine.aluminijasta stresna kritina slkŠe več informacij na: www.fasada-kritina.siPokličite nas 040 853 240 ali pišite na info@fasada-kritina.si.  Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali.