Pametne inštalacije

429
Pametne inštalacije

Pametne inštalacije

Hi┼ía ki vas uboga je danes resni─Źnost!┬á┼Żelite udobje, varnost, var─Źevanje z energijo, komunikacijo z napravami, nadzor itd.?

Va┼íe sanje lahko sedaj postanejo resni─Źnost, vse kar potrebujete je le va┼í prst saj preprosto z dotikom na ekran upravljate z razsvetljavo, dvigate in spu┼í─Źate rolete, nastavljate toploto v sobah, izbirate kak┼íno glasbo boste poslu┼íali v dolo─Źeni sobi, upravljate in nadzirate va┼ío okolico ali notranjost.

Bistvo pametnih in┼ítalacij je integracija razli─Źnih podsistemov kot so: razsvetljava, avdio ÔÇô video, ogrevanje, hlajenje, upravljanje z ┼żaluzijami, …Vse podsisteme nadzorujemo preko zidnega panela na dotik ali prenosnega ra─Źunalnika. Dandanes v hi┼íi uporabljamo ─Źedalje ve─Ź elektronskih naprav zato so domovi ─Źedalje bolj kompleksni . Hi┼ína avtomatizacija uporablja preizku┼íeno in dovr┼íeno tehnologijo za izbolj┼íanje in poenostavljanje ┼żivljenja. Mo┼żnosti integracije podsistemov so prakti─Źno neskon─Źne. Z enim klikom se recimo pri┼żge kamin, ustvari pritajena svetloba, iz zvo─Źnikov igra glasba. ┼áe z enim klikom se pri┼żge televizija, spustijo ┼żaluzije in tako naprej.

Prednosti ki nam jih ponuja tak sistem, na prvem mestu je seveda udobje, tako lahko ┼ítevilna vsakodnevna opravila prepustimo tehnologiji ki jo ponuja tak sistem. Na─Źin upravljanja tudi veliko pripomore k udobju uporabnika sistema. Pametne in┼ítalacije omogo─Źajo prihranek do 30% energije in s tem zni┼żanje stro┼íkov. Pametna hi┼ía nam zagotavlja tudi visoko stopnjo varnosti, saj v primeru da senzorji zaznajo gibanje v nadzorovanih prostorih, bo pametna hi┼ía posredovala glasovno ali SMS sporo─Źilo na uporabnikov mobilni telefon.

pametne instalacijeKot smo ┼że prej omenili so mo┼żnosti, ki nam jih ponuja tak sistem neskon─Źne. Predstavljajte si na primer da pridete iz slu┼żbe in se vam odprejo gara┼żna vrata, da lahko parkirate vozilo. Izklopi se alarm in se pri┼żgejo lu─Źi. Scenarijev ki o nam na voljo je ve─Ź. Svetlobne poti omogo─Źajo mehki pri┼żig lu─Źi pri prehodu iz ene v drugo sobo, pri┼żiganje in uga┼íanje lu─Źi v posameznih sobah ni potrebno, dovolj je le dotik na ekran pri prihodu ali odhodu iz stanovanja. Tako krmilimo vso razsvetljavo v vseh sobah. V kuhinji imate hladilnik, ki vas obve┼í─Źa da manjkajo dolo─Źene sestavine za pripravo obroka. Glasbo in video lahko predvajamo po celi hi┼íi ali pa le v dolo─Źenih prostorih. Tako lahko cela dru┼żina u┼żiva in nadzoruje svojo glasbo v katerikoli sobi v va┼íem domu. To nam omogo─Źi ve─Źsobni zvo─Źni sistem. Tudi za nadzor le tega potrebujete le en sam prst.

V inteligentni hi┼íi lahko upravljamo hlajenje in ogrevanje kar iz naslonja─Źa. Idealne pogoje lahko ustvarimo lo─Źeno, ogrevanje si lahko programiramo tako da segrejemo vsako sobo posebej do ┼żelene temperature. Prav tako lahko ohladimo prostore in prezra─Źimo z avtomatskim odpiranjem in zapiranjem oken oziroma prezra─Źevalnikov.