Arhitektura

1284
Arhitektura

┬╗Najprej mi oblikujemo svoja domovanja, potem pa one nas.┬ź Winston Churchill

Arhitektura┬ápomeni v svojem naj┼íir┼íem pomenu besede┬á┬╗oblikovanje prostora┬ź. V svojem pomenu zajema tudi nestvarno snov prostora saj u─Źinkuje na vse ─Źute in vpliva na na┼íe po─Źutje. Arhitektura si tako prizadeva biti v svojem najbolj┼íem pomenu tudi zdravo zato─Źi┼í─Źe, prijeten in spro┼í─Źen dom, prostor z vzpodbudnim vzdu┼íjem, ki navdihuje z estetiko, ubranostjo, s ┼íirokim spektrom ambientalnega vzdu┼íja, bodisi po┼żivlja ali spro┼í─Źa; ima lahko tudi prvine poeti─Źnosti.

Prostor se torej oblikuje za potrebe ─Źloveka, dru┼żine, navsezadnje tudi dru┼żbe, saj┬áarhitekt┬áv samem procesu┬ána─Źrtovanja, izhaja iz obstoje─Źega konteksta neke lokacije, pri svojem delu z naro─Źnikom pa sku┼ía dose─Źi najbolj┼ío re┼íitev skladno z ┼żeljami naro─Źnika. Iz slednjega se, preko kreativnega procesa in uspe┼ínega sodelovanja z naro─Źnikom, najprej manifestira ideja v obliki┬ána─Źrta┬áali┬ávizualizacije┬á3D.

Od ideje do izrisa v Inpro 22 d.o.o.

Preden se naro─Źnik in arhitekt podata v na─Źrtovanje in pridobivanje vse┬áprojektne dokumentacije┬áÔÇô mnenj ter dovoljenj, je priporo─Źljivo, da naro─Źnik premisli o lastnih potrebah in ┼żeljah, na podlagi katerih se la┼żje dolo─Źi smernice za nadaljnje delo. Pri samem kontekstu za na─Źrtovanje pa je pomemben tudi skupek pravil neke lokacije ali t.i. ob─Źinski odlok, kjer so na podlagi analize sistema v nekem okolju z upo┼ítevanjem kulturne krajine in skladnosti z okoljem, podane smernice za ohranjanje naravnega okolja z grajenim.

Pri┬ána─Źrtovanju┬áje pomembno poleg izbire skeleta, torej osnovne┬ákonstrukcije, ki je bodisi skeletna ali masivna, tudi ustrezna izbira materialov, s katero oble─Źemo in za┼í─Źitimo skelet. Za nastal objekt ali┬áhi┼ío┬ápa je pomembno, da u─Źinkuje vitalno, saj se tako ustvari nek┬áambient, ki vpliva na bivajo─Źega. Znano je recimo, da┬ánaravni materiali┬áv nekem prostoru pove─Źajo ob─Źutek udobja in naravnega, spro┼í─Źenega vzdu┼íja. Pri┬áizbiri materialov┬ágre tudi zato, da je zado┼í─Źeno posameznikovi potrebi po samoizra┼żanju ter da v zdravem smislu podpira posameznikovo lastno naravo.

Naloga┬áarhitekta┬ápa je lahko tudi┬áoblikovanje bivalnega prostora┬áznotraj objekta in ustvarjanje mikroklime. Tu pride v po┼ítev tudi psihologija bivanja skupaj z navadami in ┼żeljami uporabnika prostora.

Arhitektovo podro─Źje ustvarjanja je tako kompleksno, saj s svojim na─Źrtovanjem posega ne samo v ┼íir┼ío krajino nekega prostora temve─Ź tudi v o┼żji krog stanovalcev znotraj objekta.

Cena svetovanja arhitekta se ra─Źuna po urah. ─îe vas zanima cena svetovanja arhitekta, kliknite┬átukaj!

Da bi vam na┼íi arhitekti ─Źim bolje svetovali, nam po┼íljite ─Źim ve─Ź va┼íih osebnih podatkov in podatkov o objektu (dimenzije prostorov, polo┼żaj prostorov, smer odpiranja oken in vrat, polo┼żaje vti─Źnic, stikal itd.).

─îe vam je la┼żje, nas lahko tudi kontaktirate na tel. 059 037 440 ali 040 169 112 ali tudi na mail:┬áinfo@inpro-projektiranje.com┬á.

Vabimo pa tudi, da si pogledate na┼ío ponudbo hi┼í na klju─Ź. Za pogled kliklite┬átukaj!

Vabimo vas, da kliknite TU in pošljite povpraševanje! Z veseljem ga bomo obravnavali!